Phuket uimarannat avautuvat vihdoin! - Anniina

Phuket beaches opening, finally! by Anniina
ANNIINA ON ASUNUT PHUKETISSA VAKITUISESTI JO PITKÄÄN JA KERTOO VIIKOTTAISESSA BLOGISSAAN ELÄMÄSTÄ THAIMAASSA. LUE MITÄ TAPAHTUU PHUKETISSA JUURI NYT.


Anniina's Blog

Rantojen suljettuna pitäminen kuukausikaupalla on kuumentanut tunteita varsinkin länsimaalaisten keskustelupalstoilla. Näyttäisi sille, että suurin osa kommentoijista on pitänyt rantakieltoa täysin absurdina, eikä ole käsittänyt ollenkaan, kuinka asialla on edes mitään tekemistä virustartunnan leviämisen kanssa. Thaimaa lievensi rajoituksia samaan aikaan kuin Suomi, mutta rannat pysyivät edelleen käyttökiellossa. Tämä ei estänyt niin meitä kuin monia muitakin haahuilemasta rannan välittömässä läheisyydessä varsinkin auringonlaskun aikaan. Tunnustan itsekin kaipaavani rantakävelyjä suunnattomasti. Ja nyt hetki siihen, kun saa upottaa varpaat rantahiekkaan on vihdoinkin koittanut.

Phuketin uimarannat



Kata Beach on varmasti yksi Phuketin suosituimmista ja tunnetuimmista rannoista. Suosion ymmärtää helposti; kaikki palvelut ja aktiviteetit ovat mukavasti käden ulottuvilla. Rannan läheisyydessä on useita ravintoloita, vuokrata voi SUP -lautoja, jet ski -laitteita tai kokeilla liitovarjoilua. Toisin kuin moni muu ranta, Kata Beach pysyy kiireisenä ympäri vuoden, myös sesonkiajan ulkopuolella. Silla hetkellä, kun länsirannikon aallot kääntyvät puhaltamaan rannalle, ilmestyvät myös ensimmäiset surffarit paikalle. Voisi jopa väittää, että Kata on monipuolisuutensa vuoksi Phuketin paras ranta surffaus -harrastukselle. Sitä mieltä on ainakin Khun Chaliao Srisut, ammatiltaan hengenpelastaja, sydämeltään surffari.



NNormaalisti tähän aikaan vuodesta Khun Chaliao on kiireinen mies. Työtä teettävät niin vuodenajalle tyypilliset vaaralliset virtaukset kuin surf -oppilaidenkin jatkuva virta. Hän joutuu useita kertoja viikossa testaamaan ammattitaitonsa tuodessaan virran voimasta yllättyneitä uimareita turvallisesti takaisin rantaan. Nyt mies on kuitenkin päivystänyt jo reilun kaksi kuukautta täysin tyhjällä rannalla ja kamppaillut kotona olevien lasten etäopetuksen kanssa. Tällä hetkellä Katalla on päivisin vuorossa kahdeksan hengenpelastajaa joka päivä. Heidän tehtävänään on ollut rantojen ollessa suljettuina huolehtia yleisestä järjestyksestä ja ottaa vastaan mahdollisia kalastusalusaluksilta tulevia hälytyksiä.

Hengenpelastajan on myös jatkuvasti pidettävä kuntoa yllä ja tämänkin jutun kuviin napattiin yksi kaveri juoksulenkiltä. Ajan saa kulumaan myös ringissä seisoen pelattavalla Sepak Takro -pallottelulla, jonka autenttisessa pelitavassa ei ole tarkoitus laskea pisteitä eikä näin ollen ole myöskään voittajia tai häviäjiä; tarkoituksena on vain pitää hauskaa yhdessä. Porukka vaikuttaakin melkoisen yhteen hitsautuneelta ja perheenomaiselta.



Suurimmilta hankaluuksilta on Khun Chaliaon mukaan myös säästytty, kuitenkin kerran on leikitty kissaa ja hiirtä, hiirenä läheiselle saarelle yrittänyt uimari ja kissana lifeguard jet skin päällä. Lähes kaksituntinen ajojahti on kuitenkin yksittäistapahtuma, yleisesti ottaen rannat ovat saaneet olla rauhassa.

Phuket rannat koronavirus


Suurin osa hengenpelastajatiimistä on ollut samalla rannalla toissa jo pitkään, Khun Chaliao jo viisitoista vuotta. Hänen mielestään rantojen avaaminen liian nopeasti on verrattavissa kolikon kahteen puoleen; rannat ovat suosittu kokoontumis- ja picnicpaikka ja ryhmien kokoa rannoilla on vaikea kontrolloida. Myös mahdollisten virustapausten tartuntaketjuja on mahdotonta selvittää toisin kuin esimerkiksi ostoskeskuksissa, joissa käytössä on Thai Chana -rekisteröitymisjärjestelmä. Khun Chaliaon mielestä aktiviteettien sallimisen rannoilla voisi kuitenkin hyväksyä, jotta ihmiset pääsisivät harrastustensa pariin, lenkkeilemään ja mikä tärkeintä - surffaamaan. Tässä vaiheessa tulee mieleen toinenkin sanonta - oma lehmä ojassa. Silla se miehellä selvästi siellä kolikon toisella puolella on; suunnaton halu päästä aaltoihin. Se on ilmiselvää, kun kuulumisia on aikamme vaihdettu ja hän nostaa kädet ilmaan, katsoo merelle ja päästää ilmoille kuuluvasti: “I don’t care about anything else, I just want to surf!”

Phuket auringonlasku


On toisaalta ollut ymmärrettävää, että rannat on pidetty kiinni mutta myös sekin miksi niin monet sinne kaipaavat. Phuket on yhtä kuin rantaelämä. Emme huutele somessa kaipuutamme ostoskeskuksiin, vaan rannalle meren äärelle. Mikään ei voita auringonlaskun katselua rannalla ja varsinkin tähän aikaan vuodesta tuo päivittäinen näytäntö on parhaimmillaan. Voi olla varma, että istun katsomossa aitiopaikalla heti tiistaina.

Check Thailand Covid-19 statistics

45 comments


 • jezuneotezna
  Online[/url] Amoxicillin 500mg qox.glig.rayadivers.fi.lsi.qt http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

 • yodefexi
  Amoxil Online[/url] Amoxicillin qti.jgtx.rayadivers.fi.qyz.ow http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

 • emejonumupwa
  On Line[/url] Amoxicillin No Prescription cjf.jwhf.rayadivers.fi.qyv.xc http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

 • ukediyic
  For Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin 500mg Capsules auj.pgip.rayadivers.fi.vbw.py http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

 • onuodiquozuh

  ] Amoxil eqh.rtcz.rayadivers.fi.unl.cy http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/


Leave a comment