Phuketin surffikausi - Anniina

Phuket surf season - By Anniina
ANNIINA ON ASUNUT PHUKETISSA VAKITUISESTI JO PITKÄÄN JA KERTOO VIIKOTTAISESSA BLOGISSAAN ELÄMÄSTÄ THAIMAASSA. LUE MITÄ TAPAHTUU PHUKETISSA JUURI NYT.

Anniina's Blog
Phuketin surffikausi on kuin Suomen kesä - lyhyt mutta makea. Tänä vuonna se alkoi rantojen ollessa vielä käyttökiellossa ja voin vain kuvitella kuinka odottavan aika on tuntunut pitkältä. Kirjaimellisesti, voin vain kuvitella, sillä itsehän en juurikaan edes varpaita kastele. Minulle kysymys onkin siitä ilmapiiristä, jonka surffareiden ilmestyminen rannalle aiheuttaa. Rento, elämänmyönteinen, intohimoinen ja tietenkin super cool. Siitä tunnelmasta ja toisen onnesta aalloissa voi nauttia vaikka ei itse lajia harrastakaan.
Phuket surfing
Aallot nousevat Intian Valtamerestä ja paras aika surffaamiseen sijoittuu toukokuun ja lokakuun väliselle ajalle. Muun ajan vuodesta vuodesta meri pysyy pääasiassa tyynenä ja aaltoja on tarjolla ainoastaan keinotekoisesti Surf House Phuketin kohteissa, Katalla ja Patongilla.
Surfing in Phuket
Aidot surffiaallot löytyvät saaren länsirannikolta ja harrastuksen aloittaminen on helppoa koska jokaiselta rannalta löytyy surf shoppeja, joista laudan saa vuokrattua päivittäin. Paikalliset opettajat ovat kokeneita ja iloisia, persoonallisia tyyppejä. Kata Beach on monipuolinen ranta, josta harrastajille löytyy kolme eri tasoa samasta paikasta. Sen vuoksi ranta onkin Phuketin tunnetuin ja käytännöllisin surffikohde. Nyt kun vanhemmilla on tekemistä keksiä lapsilleen mielekästä puuhaa, on surffauskokeilu loistava vaihtoehto. Surffaus kehittää sekä mieltä että kehoa ja luonto on sen leikkikenttä, joten sen parempaa harrastusta lapselle saa hakea.
Things to do phuket
Olen nyt itse hehkuttanut Kata Beachia jo varmasti liikaakin, aivan kuin näiden kahdentoista vuoden jälkeen olisin löytänyt aivan uuden paikan saarelta. Vaikka turistien puuttuminen aiheuttaa paljon taloudellisia ongelmia, en voi olla riemuitsematta siitä kuinka luonnollisessa tilassa rantamme tällä hetkellä ovat. En koskaan ennen oikein perustanut Katalla liikkumisesta, nyt suuntaan ainoastaan sinne. Aion ottaa kaiken irti tästä ainutlaatuisesta tilanteesta. Tulee varmasti menemään pitkän aikaa ennen kuin turistit taas palaavat, mutta varmaa on että niin tulee ennen pitkää tapahtumaan. Tämäkin menee ohi. Pikkuhiljaa otamme uusia askelia kohti uutta, vapaampaa normaalia.
Valokuvat; Woody Treesak Somanawat

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published