Tärkeimmät kysymykset ja vastaukset Thaimaahan matkustamisesta

1. Onko Thaimaassa tällä hetkellä turvallista?

Kyllä, ihan yhtä turvallista kuin aina ennenkin. Maassa ole tapahtunut mitään, joka aiheuttaisi turvallisuuden heikkenemistä normaalien matkustamisen varotoimenpiteiden ulkopuolella, joita noudatat kaikkialla maailmassa. Viime aikaiset opiskelijoiden mielenosoitukset ovat melko pieniä ja julkistetaan etukäteen, jotta voit välttää nämä tilanteet.

2. Lentoyhtiöt myyvät lentoja Thaimaahan. Pitäisikö minun ostaa sellainen?

Älä osta lentolippua Thaimaahan, ennen kuin sinulla on KAIKKI tarvittavat paperityöt tehtynä, olet keskustellut matkastasi paikallisen suurlähetystön kanssa ja sinut on hyväksytty matkalle. Thaimaalla ei tällä hetkellä ole tarkkaa suunnitelmaa rajojen avaamiselle kansainväliselle matkailulle.

3. Milloin Thaimaa avaa rajansa kansainväliselle matkailulle?

Vaikka Phuketissa käynnistyykin 1. lokakuuta alkaen ”Turvallinen ja suljettu” -pilottiohjelma, se on melko rajoittava - 14 päivän karanteeni yhden kilometrin säteellä, useita testejä, karanteenin jälkeisen matkustamisen rajoituksia. Tämän lisäksi ”matkakuplat” ovat jälleen pöydällä uuden keskustelukierroksen kanssa Hong Kongin ja Japanin kanssa. Mutta tässä vaiheessa ei ole tehty mitään päätöstä tai ilmoitusta.

Viranomaiset, ovat todenneet, että on epätodennäköistä, että rajat avataan uudelleen matkailuun ennen vuotta 2021 saakka. Mutta voi muuttua nopeastikin - pysy kuulolla!

4. Voisiko Thaimaan eliittiviisumi olla ratkaisu?

Kyllä ja ei. Elite Visa -ohjelma on erinomainen ja kätevä tapa oleskella Thaimaassa, mutta siinä on myös ongelmia. Se on kallis etukäteen maksettava viisumi, ja toistaiseksi uusien hakemusten käsittelyyn on odotettavissa 3-4 kuukauden käsittelyaika. Tällä hetkellä on myös päivittäinen rajoitus ihmisten määrälle, jotka saavat saapuvat maahan erilaisilla viisumeilla. Mutta jos et välitä kustannuksista on tämä ehdottomasti vaihtoehto, sillä Elite Visa:n saaneet voivat matkustaa Thaimaahan.

5. Lennollamme on pysähdys Thaimaassa. Voimmeko nousta lentokoneesta ja viettää päivän Bangkokissa?

Ette. Tällä hetkellä kaikki kauttakulkumatkat edellyttävät matkustajien pysyvän lentokoneessa. Joissakin tilanteissa lentokone saatetaan tyhjentää välilaskulla, mutta sinut rajoitetaan osaan lentokenttää.

 

Source: The Thaiger